NIEUW: De Menseneters, het tweede deel van De roep van het zilver is klaar!

De Menseneters
van Jurgen Hans Loos is het tweede deel van de trilogie De roep van het zilver. De Menseneters is vanaf vandaag te koop via de website van Lulu.com

Ik heb De Menseneters in eigen beheer uitgegeven en hoop de historische roman over de verovering van de Río de la Plata in oktober van 2009 in Nederland te kunnen presenteren.

Wilt u contact met mij opnemen dan kan dat via onderstaande e-mail: jurgen.loos@gmail.com

Jurgen H. loos, 23 september 2009

woensdag 19 augustus 2009

De Menseneters



De Menseneters is het spannende vervolg op de historische avonturenroman De IJzervreters. Ook in dit tweede deel van De Roep van het Zilver zal de lezer in de ban raken van de aangrijpende gebeurtenissen die Ulrich Schmidl, Juan Romero en Alvarito beleven in de Río de la Plata.


De Menseneters is te koop via lulu.com


Beknopte beschrijving van de historische roman De Menseneters:
Na aankomst van de expeditieleden in de Río de la Plata wordt al snel duidelijk dat de naam van het gebied niet met de werkelijkheid overeenkomt. In de provincie van de Nieuwe Wereld die Don Pedro de Mendoza als gouverneur ten deel is gevallen, bestaat geen “zilverrivier”. Een volk dat over dit edele metaal beschikt of het bewerkt is ook nergens te vinden. De Querandíes, de oorspronkelijke bewoners van de Río de la Plata, zijn arm en leven als semi-nomaden op de uitgestrekte vlakten van de Pampa. De illusies van de op rijkdommen beluste veroveraars verdwijnen dan ook als sneeuw voor de zon. Aan hun dromen komt voorgoed een einde wanneer de Indianen besluiten om de lastige indringers niet langer meer van voedsel te voorzien. Zo onstaat er voor de Spanjaarden een rampzalige situatie, die bijna de ondergang van de prille kolonie tot gevolg heeft. Ze moeten oorlog voeren tegen de Indianen terwijl het voedsel steeds schaarser wordt. Enorme honger leidt uiteindelijk zelfs tot kannibalisme.

In dit tweede deel van de trilogie raakt Ulrich Schmidl, samen met Juan Romero, verwikkeld in de intriges van de expeditie, zelfs nog voordat de onderneming de Río de la Plata bereikt. De executie van generaal Osorio die onder verdachte omstandigheden plaatsvindt in de baai van Río de Janeiro, zal verstrekkende gevolgen hebben voor het verdere verloop van de expeditie. Door dit noodlottige voorval weet Ulrich Schmidl het vertrouwen te winnen van zijn superieuren, vooral van de Baskische kapitein Domingo Martínez de Irala. Eenmaal in de Río de la Plata, moet Schmidl, evenals zoveel andere expeditieleden, het hoofd bieden aan allerlei ontberingen, waaronder hongersnoood.

2 opmerkingen:

Niek Kuijpers zei

Dag Jurgen,
Net als van het eerste deel van je trilogie, hebben we ook nu weer genoten van "De Menseneters".
Fijn geschreven èn boeiend om te lezen hoe de reis verder gaat met alle problemen en spanningen!
We zien uit naar het derde deel!!
Veel succes, fijne feestdagen en veel vriendelijke groeten,
Tineke en Niek Kuijpers-Zijlstra,
Zeewolde

Anoniem zei

ken je die ook gratis lezen ergens l op internet??

www.boekrecensie.com